WhatsApp Bild 2023-12-21 kl. 12.32.57_faf8238a.jpg

GFS på Gym for Life Challenge Sverige

Publicerad 2023-12-27

Tidigare under hösten deltog uppvisningsgruppen och juniorerna i Svenska Gymnastikförbundets tävling i uppvisningsgymnastik - Gym for Life Challenge Sverige, som gick av stapeln i Uppsala den 18/11. 

Uppvisningsgruppen visade Glasgow Boogie, samma program som visades under Nordisk Afton under World Gymnaestrada 2023 men i en ny version anpassad för detta tillfälle, och fick silver.

Juniorerna visade upp programmet Euphoria, och fick brons. Såhär beskriver ledarna Ella och Mildred programmet och gruppen:

"Euphoria är ett program med musik från serien Euphoria, därav namnet. I programmet vill vi visa flera olika delar av bollgympan, som vi kallar det, än att endast fokusera på en. Därför är Euphoria ett program med både en och två bollar, studsform, förflyttningar, graciösa rörelser och något mer dramatiska rörelser. 

Gruppen heter Juniorerna och i somras fick de följa med på sin första resa med gymnastiken: Gymnaestradan i Amsterdam! Sedan dess har gruppen tränat två gånger i veckan, på måndagar en timme och på söndagar två. Efter resan har vi sett hur motivationen, gemenskapen  och kärleken för gymnastiken har växt i gruppen, något vi ledare utnyttjade genom att göra ett lite mer avancerat och längre program än vad gymnasterna har gjort tidigare. Det gäller att Juniorerna arbetar som en grupp och följer varandra för att programmet ska flyta på."

Föreningen vill gratulera våra duktiga gymnaster för de fina programmen och ser redan framemot nästa år!